Kérdése van? Hívjon minket! +36-20/415-6511

Emblémázás

Emblémázási eljárások

 1. Tamponnyomás: Olyan emblémázási eljárás, amely során a 2 dimenziós rajzot egy szilikon hordozófej segítségével egy nyomóformáról átviszik a 3 dimenziós felületre. Általában olyan termékek emblémázására alkalmazzák, amiket más technológiával nem lehetséges emblémázni. 5 színig lehetséges, beleértve a fehéret is, termék kivételek előfordulhatnak.
 2. Transzferszita: Az emblémát színekre kell bontani, és színenként kell a szitát elkészíteni. A szitán keresztül préselt festék segítségével, felvisszük a logót egy két oldalon szilikonizált transzfer papírra, amit ragasztóporral finoman beszórunk és átengedünk a hőalagúton. Végül az így kapott képeket magas hőfokú kezeléssel a kívánt anyagra helyezzük
 3. Direktszita: Emblémázási eljárás, mely során a sablont egy szőtt háló tartja. A sablon nyitott tereket képez a hálón, így élesen lehet az anyagra vinni a festéket. Egy gumi simítóhengert kell végig húzni a sablonon, így préselve át a festéket a szita hálóján. Anyagtól függően használható a módszer, termék kivételek előfordulhatnak.
 4. Digitális transzfernyomás: Az eljárás hasonló a sima transzfernyomáshoz. A különbség a digitalizálásban rejlik, ahogy a logót, illetve képet felvisszük a transzferpapírra. Legtöbbször műanyag, pvc, gyapjú vagy hasonló anyagok emblémázására használják. A négyszínes CMYK eljárással, bármely szín előállítható.
 5. Gravírozás: Emblémázási eljárás, mely során az emblémázandó tárgyat lézerrel gravírozzák. Nagyon összetett technika, mivel egy számítógép vezérli a lézerfejet, mely keresztül bocsátja a sugarat egy gyorsan mozgatható tükrön. Főképp a fém termékek lézerezhetőek. A lézer a felső réteget marja le, így bármi van alatta az előtűnik (a tárgy alsó rétegének színe is).
 6. Hímzés
  Az az eljárás, amely során a tervet egy speciálisan tervezett hímzőgép segítségével belehímzik a textilbe. A legtöbb hímzőgép számítógép által vezérelt, mely olvassa a digitalizált hímzés fájlokat. Az ár a logó méretétől, színek számától és az öltésszámtól függ.
 7. Műgyantával bevont matrica
  Logóját papírra nyomtatjuk, erre helyezzük a műgyantát, az így megszáradt műgyantával bevont matricát ráhelyezzük a kiválasztott kulcstartóra. Az epoxy műgyantás matricának köszönhetően a logo 3D hatású lesz.
 8. Kerámia dekor
  A logót szitanyomással egy papírra helyezzük (színenként haladva), majd ezt nedvesen ráhelyezzük a kerámia felületre. Végül a termékeket kemencébe tesszük és ráégetjük a kívánt emblémát.
 9. Hőre változó kerámia dekor
  Ez az eljárás hasonló a hagyományos kerámia matrica égetéshez. Különbség a színek megjelenésében van. Normál állapotban a logó feketén látszódik, csak hő hatására (pl. forró víz) jelenik meg a logó tényleges színe.
 10. Matricázás
  Digitális képek reprodukciója egy matricán. Általában akkor használatos, amikor egy termék emblémázása bonyolult vagy például csomagolása miatt csak a matrica elhelyezés lehetséges. Az eljárás során négyszínnyomást használnak (CMYK), így bármely szín előállítható.
 11. Szublimáció

A legtökéletesebb minőségű és legtartósabb nyomatot biztosító emblémázási technológia.
Ultra magas felbontást megjeleníteni képes digitális nyomtatók viszik fel a szublimációs tintát képpontokként a speciális papírra , mely a festék gyors beivódása után hőprés segítségével transzferálódik a kívánt nyomathordozóra.
Magas hő (150oc +) hatására a festék gőzzé válik és beleég a hozzápréselt nyomathordozó felületébe , így kialakítva annak felületén ragyogó színű - rendkívüli kaparás állóságú nyomatképet.
Az eljárás kizárólag fehér felületen alkalmazható , textil esetén minimum 60% műszáltartalom, egyéb termék esetén szublimálható bevonat szükséges a technológia alkalmazásához.

 1. UV nyomtatás

Az egyik legszélesebb körben alkalmazható , magas felbontású - tartós nyomatképet biztosító , digitális direkt nyomtatási eljárás.

A nyomtatófejek nagy sebességgel juttatják a speciális tintát képpontokként közvetlenül a nyomathordozóra és rétegekként szárítják meg UV-LED lámpák segítségével , mely hatására a festék azonnal polymerizálódik.

Így rendkívül tartós és részlet gazdag nyomatok alakíthatók ki a kívánt terméken; fehér alányomással élénk színeket kapunk akár sötét felületeken is.

Mivel a festék ultraibolya fény hatására rögzül nincs szükség oldószerre , így az UV tinta semmilyen egészég károsító anyagot nem tartalmaz.

Érdeklődés és ajánlat kérés

Bármilyen kérdése vagy kérése merült fel, kérem vegye fel velem a kapcsolatot telefonon vagy küldjön üzenetet ide kattintva: [Üzenet Küldése]